Σε γνωρίζω από την όψη του Ευρώ την τρομερή

Δεν υπάρχουν πατρίδες. Καλύτερα, υπάρχουν, αλλά αν νομίζετε ότι είναι εκείνες από τις οποίες λαμβάνετε το όνομα καταγωγής, ιθαγένειας ή υπηκοότητας, είστε εξαιρετικά αφελείς ή τουλάχιστον γελασμένοι.
Σκέφτομαι να αλλάξω Ονομασία Προέλευσης, όπως συνηθίζεται να λέγεται για τα αγροτικά προϊόντα. Από Έλληνας να ονομαστώ, Γιουρομπανκίτης ή Αλφαμπανκάς ή Τραπεζίνας γενικότερα.
Βαφτίστηκε μια Συστημική Κρίση υπερσυσσώρευσης πλούτου και κεφαλαίων σε Κρίση Τραπεζικού και Χρηματοπιστωτικού Τομέα και αφού βρήκαμε παπά, είπαμε να θαφτούμε εθελουσίως στον ίδιο λάκκο.
Επιθυμώ λοιπόν, χωρίς φόβο και πάθος, να αλλάξω τα στοιχεία μου. Αφού η Πατρίδα μου, είτε ονομάζεται Ελλάδα είτε Κύπρος, είναι ταυτόσημη με την οποιαδήποτε Τράπεζα, θέλω και γω με τη σειρά μου να την τιμήσω δεόντως.
Ακούω σε κάποιες εκπομπές στο ΡΙΚ τις τελευταίες μέρες, να βγαίνουν Κυπραίοι όλων των ηλικιών και των φύλων και να δηλώνουν "θα βάλουμε από την τσέπη μας και το υστέρημά μας για να σώσουμε την πατρίδα μας". Και γω που είμαι και λίγο λειψός στη σκέψη και την αντίληψη, καταλαβαίνω ότι εννοούν, "θα ξεβρακωθούμε, προκειμένου να ταΐσουμε τις Τράπεζες"!!!
Ακριβώς ό,τι κάνουμε στο Προπύργιο του Χάους εμείς 5 χρόνια τώρα, ακολουθείται και στο Νησί. Πρέπει να πεινάσουμε για να καλοπερνάνε οι Τραπεζίτες, οι Καρχαρίες, οι Ρουφιάνοι και τα Λαμογιοτσιράκια τους. Να σώσουμε τις Τράπεζες.
Μπήκαν στην Ε.Ε. για να λύσουν το Κυπριακό και όπως όλοι αντιληφθήκαμε έχει ήδη λυθεί, αφού και το Νότιο Ελεύθερο Τμήμα του νησιού παύει πλέον να υπάρχει.
Μπήκαν στην Ευρωζώνη για να σταθεροποιήσουν την Οικονομία και την Ευμάρειά τους και το πέτυχαν καταφανέστατα, αφού σε χρόνο ρεκόρ ξεπουλιέται και ο αέρας που αναπνέουν.
Βγήκε "Αριστερός" Πρόεδρος, ο οποίος εξήγγειλε ψάλλοντας το "σώσον κύριε τις τράπεζές σου" και έχωσε το μνημονιακόν αγγουράκιν στον πισινό κάθε πικραμένου.
Πριν 2 βδομάδες εξελέχθη "Πατριώτης" Πρόεδρος και έτσι φρέσκος που ήταν, είπε να μείνει πιστός στις εξαγγελίες του προεκλογικά, και συμφώνησε να κουρευτεί το άπαν σύμπαν πέραν του 20χίλιαρου.
Εμπρός λοιπόν...Χαϊβάνια όλων των Χωρών Ενωθείτε!!!

Τσάγια!!!

2 σχόλια :: Σε γνωρίζω από την όψη του Ευρώ την τρομερή

  1. Της πατρίδας η τράπεζα έχει χρώμα γαλανό και στη τσέπη της κλεμμένο το δικό μας το ευρώ!
    Χάθηκες.

  2. Το αναδημοσιεύουμε σήμερα στη στήλη "ΕΜΦΑΣΗ" του blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης". Η συγκεκριμένη στήλη βρίσκεται στην πλαϊνή κάθετη μπάρα του blog μας και η ανδημοσίευση γίνεται με απευθείας παραπομπή στο δικό σας ιστολόγιο.
    Καλή συνέχεια...